Ειδικό Παιδαγωγικό

» Υπηρεσίες » Ειδικό Παιδαγωγικό

 

 

Το ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα -ή ειδική διαπαιδαγώγηση- είναι μια εξατομικευμένη παιδαγωγική παρέμβαση ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου. Το ειδικό παιδαγωγικό εφαρμόζεται από ειδικούς παιδαγωγούς-ψυχοπαιδαγωγούς το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες όπως:

-Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία,δυσγραφία κ.α)
-Γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες
-Ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες
-Νευρολογικές και εξελικτικές διαταραχές
-Ψυχοκινητική καθυστέρηση
-Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές                      
girl_study.jpg
-Διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα

Οι ειδικοί θεραπευτές προσαρμόζουν το ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα ανάλογα με τις δυσκολίες που παρουσιάζει το κάθε παιδί χρησιμοποιώντας  ειδικό εκπαιδευτικό υλικό και ειδικές μεθόδους διδασκαλίας.

Πως θα ξέρω πότε και που να απευθυνθώ σε ειδικό παιδαγωγό;


Συνήθως το παιδί κάνει βασικά λάθη ορθογραφίας, ενώ φαίνεται να γνωρίζει τους κανόνες ορθογραφίας. Παρεμβάλλει άλλα γράμματα ή ακόμα και συλλαβές ανάμεσα στις λέξεις ή παραλείπει γράμματα. Καμμιά φορά μπορεί να παρατηρηθεί αντιστροφή ορισμένων γραμμάτων 3 αντί για ε. Δεν διατηρούν τα περιθώρια του τετραδίου, κάνουν λάθη ακόμα και στην αντιγραφή. Χρειάζονται συνεχή υποστήριξη για να οργανωθούν και να μελετήσουν τα μαθήματά τους, ενώ η προσοχή τους διασπάται πολύ εύκολα.

"ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ"
(
Φορμίωνος και Κιουταχείας 15, 3ος όροφος, 16231 Βύρωνας - Τηλ.: 2130067283 - e-mail: info@ peripsixis.gr)
Εξυπηρετούμε επίσης εκτός από τον Βύρωνα  και άλλες περιοχές όπως την Καισαριανή, το Παγκράτι, τα Ιλίσσια, Ζωγράφου, τον Καρέα καθώς επίσης παιδιά ή ενήλικες με διαταραχές λόγου από όλη την Αθήνα.

ειδική διαπαιδαγώγηση μαθησιακές δυσκολίες διαπαιδαγωγηση eidiki ειδικό παιδαγωγικό ειδικός παιδαγωγός ειδικη μαθησιακη diapaidagogish
 

 

 
Copyright © 2012 - peripsixis.gr