Ψυχολογική Υποστήριξη

» Υπηρεσίες » Ψυχολογική Υποστήριξη

"Εάν ένα δέντρο το τσακίσει η καταιγίδα, εάν το δέντρο μαραζώσει από την έλλειψη του ήλιου, εάν μείνει καχεκτικό από τη φτώχεια του εδάφους, ποτέ δεν θα πούμε πως αυτή ήταν η πραγματική του φύση... Πιστεύουμε, ότι οι εποικοδομητικές δυνατότητες του ανθρώπου πηγάζουν από την πραγματική του φύση, από τον βαθύτερο πυρήνα της υπαρξής του, από εκείνο που ονομάζουμε γνήσιο εαυτό...Και δεχόμαστε, ότι ο άνθρωπος γίνεται μη εποικοδομητικός και καταστροφικός, μόνον εάν δεν μπορέσει να ολοκληρώσει τον εαυτό του." 
KAREN HORNEY

  
Ψυχολογική υποστήριξη

Στην εποχή μας η καθημερινότητα του κάθε ατόμου είναι γεμάτη από απαιτήσεις που διαρκώς αυξάνονται, αλλαγές που απαιτούν διαρκώς νέες προσαρμογές και εναλλασόμενους ρόλους που καλείται να αναλάβει ο κάθε άνθρωπος. Όλα αυτά φορτώνουν συχνά τη σκέψη, βαραίνουν το συναίσθημα δημιουργείται η αίσθηση "μπουκώματος" και όλα μοιάζουν να φτάνουν σε αδιέξοδο. Το κινητήριο άγχος που υπό κανονικές συνθήκες  κρατά το άτομο σε εγρήγορση γίνεται διάχυτο άγχος εμποδίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργικότητα του ατόμου.
Αυτές τις στιγμές δημιουργείται ένα αίσθημα "βοήθειας" το οποίο δεν καλύπτεται με τη γνωστή φράση του φίλου ή του συγγενή "μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά".
Η σκυτάλη τότε περνάει στον ειδικό. Στον ψυχολόγο που καλείται να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στον πελάτη. Να τον βοηθήσει και να τον υποστηρίξει . Τον Ψυχολόγο τον χαρακτηρίζει η εχεμύθεια, η ενσυναίσθηση και η κατανόηση του προβλήματος χωρίς να εμπλέκετε συναισθηματικά με τον πελάτη.
Ο ψυχολόγος δεν έχει το μαγικό ραβδάκι που με χρυσόσκονη ή με μια κουβέντα μπορεί να εξαφανίσει το όποιο πρόβλημα απασχολεί τον πελάτη. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών
ψυχολογικής υποστήριξης
 χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης και μια συμμαχία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το άτομο ξεκινώντας από το αίτημα του εδώ και τώρα.
Μέσα από την ψυχολογική υποστήριξη ο πελάτης εντοπίζει τυχόν αρνητικές σκέψεις που οδηγούν σε αρνητικές συμπεριφορές και με τις σωστές τεχνικές μαθαίνει να τις τροποποιεί. Μαθαίνει να ενδοσκοπεί και να ανακαλύπτει λύσεις.
Μαθαίνει να αναγνωρίζει τα συναισθηματά του και να τα διαχειρίζεται.
Αντί επιλόγου, ανακαλύπτει γνωρίζοντας τον εαυτό του.

Δυσκολίες που χρήζουν άμεση ψυχολογική υποστήριξη

Διαταραχές άγχους
Κρίσεις πανικού
Οικογενειακές συγκρούσεις
Φοβίες
Κατάθλιψη
Δυσκολίες στην επικοινωνία
ψυχολόγος ψυχολογικη ψυχολογοσ uposthrixh ypostirixi peri psixis Ψυχολογική υποστήριξη άγχος υποστηριξη psixologiki psixologikh περί ψυχής ο λόγος
 

 

 
Copyright © 2012 - peripsixis.gr