Ποιοι είμαστε

» Ποιοι είμαστε

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΣΠΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗ: 

Η κα Ασπασία Χατζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1992 εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας στην Πάντοβα, Ιταλίας απ’ όπου αποφοίτησε το 1999 έχοντας ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κλινική ψυχολογία και της Kοινότητας. Από τότε ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου, είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Εκπαίδευση: Έκανε πρακτική άσκηση στο τμήμα παίδων και ενηλίκων του Κ.Ψ.Υ (Ευαγγελισμός), Στη μονάδα Αυτιστικών Ατόμων του Π.Ν.Α και στο Ψυχολογικό τμήμα της Ψυχιατρικής Κλινικής Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Συνεχίζει μέχρι τώρα την επαγγελματική κατάρτιση παρακολουθώντας σεμινάρια όπως Ομαδική Δυναμική (Ε.ΛΙ.ΝΟ.ΔΕ, 2000), Παιγνιοθεραπεία-Δραματοθεραπεία (2000), Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, 2000-2002), μέθοδος δομημένης εκπαίδευσης TEACCH (Παπαγεωργίου, Βογινδρούκας, 2002), συμμετοχή στο συνέδριο «Το παιδί και η κοινωνία στη δίνη του ψυχολογικού τραύματος» (ΕΨΥΥΠΕ,2002),  Χρήση σταθμισμένων ερωτηματολογίων Achenbach (ΕΨΥΥΠΕ, 2003), πρόγραμμα επιμόρφωσης Στελεχών Υγείας στις Δ.Α.Δ (ΕΨΨΥΠΕ, 2003), International Congress of neuropsychiatry (2004), εκπαίδευση στην ημιδομημένη ψυχιατρική διαγνωστική συνέντευξη για παιδιά και εφήβους K-SADS-PL (ΕΨΥΥΠΕ, 2006), εξουσιοδοτημένη συνεργάτης του τεστ σχολικής ετοιμότητας Α’ τεστ (2008), κοινωνικές ιστορίες (Faherty,2010), ερωτηματολόγιο αναπτυξιακής παρέμβασης στις ΔΑΔ (Βογινδρούκας, 2012), Specific Language Impairment (Προσέγγιση 2012), Προσαρμογή, πράξη, προσέγγιση (προσέγγιση, 2012) πιστοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης Γονέων παιδιών Αυτιστικού φάσματος Cygnet(ΕΨΥΜΕ, 2013), Δυσγραφία (Αλεξάνδρου, 2013), Λόγος και πράξη στον αυτισμό (Ορίζοντας, 2013), Εισαγωγή στη μέθοδο πρώιμης παρέμβασης Portage (Αλεξάνδρου, 2013), Λειτουργική αναπτυξιακή οπτομετρία (Προσέγγιση, 2014),Η δυσπραξία και οι επιπτώσεις της στη λειτουργικότητα , την ομιλία και το λόγο (Κιβωτός εξέλιξη, 2014)

Επαγγελματική εμπειρία: Το 2000 έως σήμερα είναι συνεργάτης σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής στην Αθήνα. Το 2001 συνεργάστηκε με την κλινική «Βλαστός». Το 2002-2004 εργάστηκε με σύμβαση έργου στον δήμο Θήρας- νομό Κυκλάδων. Το 2004 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια σε μη κερδοσκοπική εταιρεία στην νήσο Θήρα. Μαζί με τους συνεργάτες της πραγματοποίησε ευαισθητοποίηση της κοινότητας μέσω ομιλιών και σεμιναρίων σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, συνεργαζόμενη με τα ΚΕΔΔΥ και το Ιατροπαιδαγωγικό της Σύρου. Έχει αναλάβει και ραδιοφωνική εκπομπή στη Σαντορίνη με  θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.Το 2005 συμμετείχε στην  έρευνα με θέμα μαθησιακές δυσκολίες (Σαντορίνη) σε συνεργασία με το Π.Ν.Α και το παιδαγωγικό ινστιτούτο. Συμμετείχε επίσης στην έρευνα με θέμα «στάθμιση των ερωτηματολογίων Achenbach, σχολικό αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων (Σαντορίνη) σε συνεργασία με το Π.Ν.Α. Το 2010 δημιούργησε και διευθύνει το κέντρο ειδικών θεραπειών «περί ψυχής ο λόγος» στον Βύρωνα, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, παιδοψυχιατρική και συμβουλευτική γονέων.

Συνεργάζεται παράλληλα με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και είναι μέλος στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά της. Με αυτή τη συμμετοχή ασκεί αγωγή κοινότητας με διαλέξεις σε διάφορα σχολεία της περιοχής σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων.

 

Συνεργάζεται με λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και ειδικό παιδαγωγό και παιδοψυχίατρο διότι κρίνει πως το άτομο αντιμετωπίζεται ως ολότητα.
                      

ψυχολόγος λογοθεραπευτής εργοθεραπευτής Βύρωνα ειδικοί psicologi ergotherapeutis Ασπασία Χατζή εργοθεραπευτής ψυχολόγοι Βύρωνα λογοθεραπευτής Βύρωνα θεραπευτές logotherapeytis
 

 

 
Copyright © 2012 - peripsixis.gr